Arama

Sorry - this product is no longer available

Edam Peyniri

Üretici firma: Karpuzoğlu
Edam peyniri Hollanda’nın en çok tüketilen ve en meşhur peynir çeşitlerinden biridir.Farklı lezzetleri denemek için tercih edilebilecek en güzel yiyeceklerden biri olan peynirler arasında şüphesiz Edam peyniri gelir.
30,00 ₺
i h

Edam Peyniri

Edam peyniri Hollanda’nın en çok tüketilen ve en meşhur peynir çeşitlerinden biridir.Farklı lezzetleri denemek için tercih edilebilecek en güzel yiyeceklerden biri olan peynirler arasında şüphesiz Edam peyniri gelir. 14. ve 18. yüzyıllar arasında popülerleşmiş olan bu peynir adını Hollanda’da bulunan Edam kasabasından alır.Edam peyniri yarı sert bir kıvama ve tuzlu bir tada sahiptir.

Edam peyniri diğer geleneksel peynirlere nazaran yağ oranı daha düşüktür.Ortalama yağ oranı %28 oranındadır.Ayrıca %25 oranında protein içeriğine sahiptir.Diğer peynirlere göre kıyaslandığında neredeyse kokusuzdur.

İnek sütünden elde edilen Edam Peyniri tazeyken oldukça yumuşak bir kıvama sahiptir.Zaman geçtikçe olgunlaşması halinde aroması daha keskin bir hal alır ve içerisinde küçük küçük çatlaklar oluşmaya başlar.

Taze meyveler ile birlikte tüketilebileceği gibi tatlılarda da kullanılabilen Hollanda Peyniri,tariflerinize dokusu ve aroması ile lezzet katıyor.

0.0 0
Kendi görüşünü yaz Close
  • Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir
*
*
  • Kötü
  • Mükemmel
*
*
*
Ürün Etiketleri
Bu Kategoride Çok Satanlar
Beyaz İnek Peyniri

Beyaz İnek Peyniri

İçindekiler : İnek sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
17,50 ₺
Beyaz Koyun Peyniri

Beyaz Koyun Peyniri

İçindekiler : Koyun sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
26,50 ₺
Çeçil Peyniri

Çeçil Peyniri

Proteini bol bir peynir olan çeçil peyniri tel tel ayrılan yapısıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olmuştur.Omlet ve salatalarınıza çok yakışacak bir aroması vardır.Formunu korumak isteyenler için mükemmel bir peynirdir. Çünkü yağ ve tuz oranının düşük olmasından dolayı tercih edilmektedir.Peynir sevmeyen çocuklar için özellikle tercih edilebilir bir tadı vardır.
22,00 ₺
Peynir Helvası 500gr

Peynir Helvası

Peynir Helvası
30,00 ₺